3 факта за Legionella и как да се предпазим от нея

3 факта за Legionella и как да се предпазим от нея

Знаете ли, че вашият плувен басейн или друга водна система могат да бъдат идеалното основание за развитие и разпространение на бактерии Legionella? За да защитите вашите водни площи и хората, които ги използват от бактериите, използвайте силен почистващ продукт, който отговаря на стандартите EN1276 или EN 13623. Свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти, който да ви предостави ценова оферта и информация за правилните продукти за вашия бизнес: +359 82 844 871 | office@pachico.net

Бактериите Legionella могат да бъдат намерени във всякакви водни зони

Обикновено намираща се в естествени водоизточници като езера и потоци, бактерията представлява опасност за здравето, когато се разпространява в създадени от човека водни системи: басейни, душове и кранове за мивки, съдомиялни машини, системи за водно охлаждане, вани, декоративни фонтани, водопроводни системи.

Бактерията Legionella се разпространява чрез капчици вода и причинява заболявания

Тя се развива, умножава се и се разпространява чрез водни капчици, които хората могат да вдишат. Те могат да получат легионерска болест и да развият симптоми на треска, кашлица или мускулни болки. С други думи това е тежка форма на пневмония. Друг риск е развитието на по-лека форма на грип, известна като Понтиакова треска. Хората, които са пушачи, с дихателни проблеми или с отслабена имунна система са най-податливи на улавяне на бактериите.

Legionella бактериите се развиват в топла и застояла вода

Бактериите са открити във водни системи, където температурата варира от 6 ° C до 60 ° C, но идеалната среда би била топла, застояла вода при 20 ° C до 45 ° C. Интересното е, че те наистина могат да се развиват и в райони на жилищни и офис сгради. Често по-рядкото използване на някои сгради води до по-ниски дебити на водата, което създава предпоставка за развитие на идеалните условия за живот на бактериите. По-проблемното е, когато колонизира водопроводната система и душовете, резервоарите за съхранение на вода и бутилките за гореща вода, както и спа зоните и джакузитата.

Как да се борим с бактериите?

https://pachico.net/product/sanid/За борба с бактериите най-добрата температура на водата е под 20 ° C или над 60 ° C, както и използването на подходящите почистващи продукти, особено за басейни и спа центрове. Най-добрите продукти за унищожаване на Legionella са продуктите на хлорна основа като PaChico DZF Chlorine New – таблетки, използвани за дезинфекция на вода с бактерицидно, фунгицидно и вирусоцидно действие. Други продукти, чудесни за борба с бактериите в райони, където водата е често срещан елемент, като бани и тоалетни, са Sanid, Sanifresh и PaChico DZF Lactosept.

За повече информация относно продуктите на PaChico посетете нашия уебсайт: https://pachico.net/