PaChico и Calvatis GmbH създават ново съвместно сдружение – Calvatis Hygiene Ltd.

PaChico и Calvatis GmbH създават ново съвместно сдружение – Calvatis Hygiene Ltd.

Още от самото си създаване компания Пачико е целяла да осигури наистина качествени продукти за своите клиенти в посока професионална хигиена и дезинфекция и да бъде полезна на максимален брой потребители и фирми. Точно тази идея е стояла в основата на всички решения за подобряване на производствения процес, развойната дейност на компанията, излизането на нови пазари или разширяването на вече заеманите пазарни позиции. По тази причина и учредяването на ново съвместно сдружение, наречено Calvatis Hygiene Ltd., заедно с Calvatis GmbH, е следващата стъпка в плана за развитие на русенската фирма.

За PaChico и Calvatis GmbH като лидери на своя пазар

PaChico предлага продукти с високо качество за хигиенизиране и дезинфекциране още от 1991 година. Производителят започва своята дейност в партньорство с някои от водещите компании в бранша – Хенкел, Еколаб, Феросан, д-р Нюскен, Найт, Дема, Вайс, Хеми и други. В работния процес участват вече над 30 специалисти, част от производствения, развойния, търговския, консултантския и техническия отдел на организацията. Продуктите на компанията имат голямо приложение както за професионалните нужди на сфери като HoReCa сектора, болничните и лечебни заведения, хранително-вкусовата промишленост, животновъдството, така и за всекидневната рутина по почистване и дезинфекция на малки бизнес обекти и частни домове. През 2019 година Пачико се присъедини към дружеството “Химснаб България” АД, а от 2020 откри своя собствена лаборатория.

Calvatis е водещо световно предприятие, производител на детергенти и дезинфектанти, което предлага на клиентите си уникални продукти и ненадминати хигиенни идеи. Още след създаването си през 1929 година, се утвърждава на глобалния пазар. Калватис, заедно със свои ексклузивни партньори в различни страни, разпространява индивидуални и уникални препарати и хигиенни концепции по целия свят. Централният завод на компанията е в Ладенбург,  Германия, където има и създадено подразделение за научноизследователска и развойна дейност. Отделно от това има лицензирани производствени мощности на повечето континенти – Европа, Азия, Латинска Америка и Африка. Това прави организацията максимално гъвкава и предлагаща висококачествени немски продукти, иновативно развитие, креативно инженерство, ефективно изпълнение и устойчивост.

Замисъл на Calvatis Hygiene Ltd

Основната идея в създаването на това партньорство е да се комбинират предимствата на двете организации – силата на Calvatis като глобален лидер и позицията на PaChico ЕООД – Русе като местен и устойчив партньор в България. Така, новият бранд ще може да предложи на потребителите си ефикасни продукти в пазарни сегменти като храни, напитки, млечни продукти, земеделие и пречистване на вода.

Ето и какво споделят Томас Мор – изпълнителен директор от Calvatis Group, и Димитър Иванов – генерален мениджър на PaChico ЕООД. Господин Томас Мор казва: „Комбинирайки силата на глобалния играч Calvatis с PaChico като местен гъвкав партньор в България, ние сме в състояние да предложим на нашите клиенти отлично продуктово портфолио, съчетано с ефективно обслужване и поддръжка чрез нашата съвместна компания Calvatis Hygiene Ltd.” От друга страна, господин Димитър Иванов пък споделя: „Това е поредната стъпка за Pachico да разшири своята бизнес дейност в създаването на това партньорство с Calvatis в България в полза на нашите скъпи клиенти.”

Безспорно, обединението на PaChico и Calvatis Group ще доведе до подобряване на конкурентоспособността на новата компания – Calvatis Hygiene ЕООД. Това ще отвори нови бизнес възможности за иновации, устойчиво развитие и разбира се, реализация на по-големи обеми качествени продукти.