Как да почистим правилно хотелските стаи?

Как да почистим правилно хотелските стаи?

Когато създавате идеалното хотелско изживяване за вашите клиенти, част от плана трябва да включва първокласни процедури по почистване. Това не само гарантира, че гостите на хотела ви ще се радват на чиста стая, но също така може да помогне на хотелските мебели и оборудване да бъдат здрави и запазени по-дълго.

В ХоРеКа индустрията създаването на перфектното преживяване за посетители е от първостепенно значение. В днешно време един или два лоши онлайн коментара могат да доведат до края на бизнеса ви. За да предотвратите негативните отзиви, има няколко неща, които бихте могли да направите, като една от най-важните задачи във вашия списък трябва да е безупречната хигиена на стаите. Ще споделим трикове и съвети в тази посока, които се надяваме да ви бъдат от полза.

Проветряването е добро начало

Това може да отнеме няколко допълнителни секунди при почистването на всяка стая, но чистият въздух, който ще изпълни пространството, е от огромно значение. Първоначално отворете прозорците и сенниците, за да получите естествена светлина, която ще ви помогне за по-добра видимост навсякъде. Освен това ще влезе и въздушен поток, който ще позволи на стаята да „диша“ и ще осигури добра вентилация. Това е важно, защото при почистването ще работите с препарати, съдържащи различни агенти.

Подреждане на стаята и подготовка за почистване

Обикновено има стъпки, които трябва да се спазват в определена последователност. Нашият съвет е да започнете с изпразване на кошчетата за боклук и почистването на всички отпадъци. Следва забърсване на уреди като кани за подгряване на вода, кафе машини и измиване на посуда – чаши, пепелници и други. Използваните консумативи от банята се заместват с нови. Следва поставяне на ново спалното бельо и подредба на леглата.

Поддържане на хигиена в банята

След това идва етапът на почистване с правилни и качествени препарати. Препоръката ни е да започнете с банята, като избършете стените и вратата, следват – мивката, ваната, огледалата, стойката за душ, душ кабината, тоалетната чиния. За перфектно почистване може да използвате и уред като малка четка, с която ще достигнете и до най-труднодостижимите кътчета.

Основно почистване на стаята и мебелите

Изтръскайте завесите, за да падне от тях всичкият прах, който може да се е събрал. Поставете приставка на прахосмукачката и отстранете мръсотията по пердетата и мебелировката. Тези области не бива да бъдат пренебрегвани, защото определено ще направят впечатление на гостите ви. Почистете основно пода с прахосмукачка. А за пространствата, покрити с ламинат, паркет или гранитогрес, използвайте специализирани препарати за такъв тип повърхности. Не забравяйте да премахнете праха от всяко кътче на стаята, отделяйки внимание на всеки елемент. Дори лампионите и откритите крушки събират бързо прах и ако не се погрижите за него, те ще изглеждат мръсни.

Изчакване на препаратите да подействат

Ето още един трик как да спестите време при качественото почистване на стаите: изчакайте препаратите да подействат. Това спомага за подобряване на хигиената и цялостната чистота. И още нещо: изберете надеждни продукти, с които ще положите минимални усилия при търкане и накисване. Тук може да разгледате и нашите предложения от продуктовата ни гама, разработена специално за поддържането на отлична хигиена в хотели и заведения за отдих.

Съхраняване на материалите за почистване наедно

Препоръчваме ви да съхранявате всичко за почистване в една количка. Съвет, който, може би, звучи логично, но много честно не се прави от отговорните лица по поддържане на чистота в хотела. Всъщност тази простичка, но ефективна организация на пространството, ще спести време в търсене на отделните почистващи материали, пособия и препарати. Още повече, пренасянето им между отделните помещения ще бъде доста по-лесно.

Когато подготвяте списъка си за почистване в хотела, имайте предвид тези съвети. По този начин ще си осигурите правилна поддръжка на стаите, намалени разходи по реновация, комфорт за гостите и доволни клиенти.