5 съвета за почистване на замърсените пространства в дома

5 съвета за почистване на замърсените пространства в дома

Нека да си признаем една малка тайна – почистването на дома, не е сред топ любимите ни задачи в списъка с приоритети. Ала в крайна сметка няма как да не отделяме необходимото време за тази дейност. Поддържането на чист дом, може би, се отнася не толкова до безброй многото часове, прекарани в чистене, а в създаването на правилните навици и тяхното следване. Затова нека заедно разгледаме тези 5 полезни съвета за почистване на замърсените пространствата вкъщи, които ще намалят времето за хигиенни мероприятия.

Съвет 01: Приоритизирайте

Преди да преминем към тежката артилерия и да влезем реално във вечната битка между мръсотията и чистотата, нека си поговорим за приоритизирането. Направете списък с местата, които бихте искали да изчистите, и след това подредете обектите по важност – кой замърсен участък трябва да почистите първо и какво ви е необходимо за целта – какви препарати и консумативи. Като сте наясно с колко време разполагате, съветваме ви да го разпределите между отделните задачи. Придържайте се към целите за почистване, преди да се опитвате да правите други неща.

Съвет 02: Почистване на фурната веднага след употреба

Ако сте кулинарен експериментатор или любител готвач, обичащ да се доказва в кухнята, трябва да знаете, че след като сте се вихрили около печката и котлона, следва да почистите щателно. Нашият съвет е да не отлагате това задължение, а да го направите веднага, след като уредите и съоръженията се охладят достатъчно. Пригответе си микрофибърна кърпа, топла вода и се доверете на професионален обезмаслител за кухненско оборудване, какъвто е Pro kitchen oven & convectomate.

Това е препарат от портфолиото на Пачико, който почиства дори много замърсени повърхности с мазнини и нагари при приготвяне на храна във фурна, грил, скара, фритюрник, атмос, конвектомат и други. Този почистващ продукт има ефикасно действие и при нагрята повърхност до 40-50°С. Като тя се третира от 3 до 15 минути с препарата, а след това натрупаните мазнини се отстраняват с микрофибърна кърпа. При наличие на по-дебели нагари може да ги отстраните с шпатула или четка, а ако се наложи, третирайте отново.

Съвет 03: Измийте прозорците и стъклените повърхности

Микрофибърната кърпа е универсален войник, стане ли въпрос за почистването. Задачата ви е само да комбинирате с подходящ препарат за стъклени повърхности. Ние препоръчваме да се доверите на Pro glass, който е на алкохолна основа, а с него ще успеете да измиете и други лъскави повърхности. Продуктът се предлага и със спрей-пистолет устройство. Впръсквайте го от 25-30 см. разстояние, след това почистете с микрофибърна кърпа, която няма да остави власинки, а стъклените повърхности ще придобият изключителен гланцов ефект.

Съвет 04: Отървете се от петната по тапицираните мебели

Обикновено при почистване домакините не обръщат особено внимание на меките повърхности като килими, мокети, мокетени пътеки, текстилна тапицерия и други. Най-често щети върху тях нанасят малките деца и домашните любимци. Нашата препоръка е да подберете подходящ продукт, защото с един некачествен такъв, петното може да изчезне, но след като препаратът попие, да се появи отново.

PACHICO SHAMPOO е силно пенещ се продукт, имащ изключителна формула, която позволява премахването на замърсяванията в дълбочина, освен това оставя и приятен аромат. Може да обработвате с шампонираща четка или ръчно, като се използва четка с найлонов косъм. Оставете пяната да действа от 5 до 10 минути и отстранете с водосмукачка. А след изсъхване минете с прахосмукачка. С този препарат ще се наслаждавате на меки повърхности все едно са закупени току-що от магазина.

Съвет 05: Отделяйте внимание на санитарните помещения и фугите

Местата, които съдържат особено голямо количество вредни бактерии, мръсотия и мухъл, са санитарните помещения и фугите не само в тях, а и в целия дом. Препоръчваме да хигиенизирате регулярно, за да не се стига до трайни замърсявания, които биха били премахнати изключително трудно. Създадохме Pro wc gel за основно, а и поддържащо почистване, на тоалетни чинии, писоари, бидета, замърсени фуги и други санитарни участъци. Това е силен киселинен препарат, който отстранява варовик, ръжда и други упорити замърсявания. Бутилката е със специален дизайн, пригоден за всякакви труднодостъпни места като жлеба на тоалетната чиния, фугите и прочее. Действието му е за няколко минути, след което се изплаква с вода. При много мръсни зони ви съветваме да оставите препарата да подейства в рамките на една нощ.

Ние, от Пачико, сме наясно, че чистенето няма да бъде никога забавно освен ако не гледате на него като хоби. Но ви гарантираме, че с използването на нашите висококачествени препарати ще намалите значително времето, прекарано в чистене, а усилията ви за поддържането на чист и подреден дом – ще бъдат възнаградени. В случай че имате нужда от допълнителна информация за почистващите продукти в нашето портфолио, свържете се с нас.