Как да подберем качествен дезинфектант за нашето ежедневие

Как да подберем качествен дезинфектант за нашето ежедневие

В ежедневието си трябва да следваме определени навици и да използваме качествени почистващи и дезинфекциращи препарати, които ще ни помогнат да се предпазим от сезонни вирусни инфекции, други бактериални патогени или зарази. Поддържане на чисти ръце, ефективно почистване на бравите на врати, мивки, тоалетни, както и на всякакъв тип повърхности, посуда и съоръжения, с които сме в постоянен контакт, е от съществено значение за предпазване и предотвратяване на масова разпространеност на разнообразни болести. Хигиената е основен отговорник за личното и обществено здраве. Тук на помощ идват професионалните продукти и дезинфектанти, които лесно и ефикасно премахват микроби и бактерии. 

Какво е дезинфектант?

Дезинфектантът представлява препарат, благодарение на който може да се почистят и дезинфекцират различни повърхности с цел предпазване от развитие на зарази. С него се създава стерилна среда, в която вредните микроорганизми като бактерии са неутрализирани. За да успеем наистина да хигиенизираме ефективно, е нужно да изберем професионален биоцид с доказано бактерицидно, фунгицидно и вирусоцидно действие и почистващ ефект. Професионалният дезинфектант е отлично решение за ежедневно почистване както в дома ни, така и на работното място независимо дали дейността ни е свързана с хранително-вкусовата промишленост, болничното лечение, заведения за обществено хранене, интензивно животновъдство, туризъм и други.

Как да подберем качествен дезинфектант?

Потребителите имат избор между дезинфекциращи продукти, притежаващи по-специфично действие и отстраняване на определени микроби и такива, които имат по-широк спектър на приложение. Също така препаратите за хигиена се различават по това дали се използват в домашни условия или в обществени сгради и различни производствени сфери.

Ако се дезинфекцира под, може да се ползва моп. Или ако става въпрос за друг тип повърхност, се използва кърпа. Много често не се изисква допълнително крайно подсушаване. В някои случаи е необходимо след приключване на процедурата по хигиенизиране, например при почистване на посуда, приборите да бъдат допълнително измити с вода.

Ето 6 неща, които трябва да имате предвид, когато търсите опции за дезинфекция.

  • При избор на даден дезинфектант е важно предварително да разгледате какви са указанията за употреба, намиращи се на опаковката му. Обикновено там са зададени насоки за това в какво съотношение трябва да се използва продуктът, дали към разтвора се добавя вода и как точно се осъществява почистването. 
  • Повърхностно активните вещества могат да подобрят работата на дезинфектантите и да им позволят да действат и като почистващи препарати. Качественото повърхностно активно вещество означава също така, че след изсъхване на продукта върху повърхностите не остават лепкави остатъци. Това ще доведе до по-малко време за изплакване на продукта и време за съхнене.
  • Някои дезинфектанти имат силни или неприятни аромати. Изберете такъв с леко ухание или, още по-добре, такъв с технология за разсейване на миризмата. Не позволявайте на вашия дезинфектант да диктува на какво ще мирише пространството около вас, вие трябва да контролирате положението.
  • Не хвърляйте пари излишно. Продуктът с най-висока цена не винаги е най-добрият вариант. Всъщност някои от по-новите и по-ефективни дезинфектанти се предлагат с по-ниски цени.
  • Помислете за безопасността на продукта: Когато погледнете етикета на дезинфектантите има ли допустима степен на токсичност и запалимост? Дали препаратът ще бъде съвместим на повечето повърхности във вашия обект? Вижте дали продуктът би могъл да причини корозия или щети на местата, на които потенциално би могъл да се използва. 
  • Накрая, погледнете дали има нужда от лични предпазни средства, когато използвате дезинфектанта.

Качествени продукти за дезинфекция от “Пачико” 

Полезността на дезинфекцията е от изключително значение за поддържането на безопасна среда на труд и живот. За това ние, от “Пачико”, създаваме и произвеждаме професионални препарати, които да осигурят отлични резултати при почистване. В основата на добрата хигиената стоят грижата и отговорността. Превенцията от развитието на болести и инфекции и контролът върху тях се постигат лесно с ежедневна дезинфекция с качествени биоциди.

Ние ще ви помогнем да предпазите дома и офиса си от всякакъв вид микроорганизми благодарение на нашите препарати. Предлагаме ви пълен набор от  продукти, обучение на персонала за ефективна работа с дезинфектантите и индивидуални хигиенни планове. Продуктовата ни гама включва хигиенизиращи дезинфектанти за следните области на приложение: 

  • професионални препарати за почистване и дезинфекция на повърхности;
  • професионални препарати и продукти за почистване и дезинфекция на ръце и кожа;
  • професионални продукти за почистване и дезинфекция на инструменти и апаратура.

Всеки един продукт, който произвеждаме в нашата лаборатория, преминава през редица изследвания и тестове, за да предложим наистина ефикасни почистващи средства на клиентите си.

Ефектът от употребата на професионални дезинфектанти е безспорен. С тях се поддържа постоянна и отлична хигиена навсякъде – дом, работно място, обществени сгради, други. Използването на ефективни почистващи продукти в ежедневието ще ви осигури блестяща, хигиенизирана и здравословна среда без никакви вредни бактерии. Вече няма нужда да се чудите кой е точният продукт, защото PaChico създава за вас висококачествени дезинфектанти. 

Свържете се с нас за индивидуална оферта и поръчка на биоциди.