Ден на Почистващия Персонал

Ден на Почистващия Персонал

За трета поредна година, #iRecognise ден е определен от Организацията ISSA в опит да даде заслужено признание на почистващия персонал по целия свят. Те поддържат обществените зони чисти и играят съществена роля в поддържането на стандартите за почистване. Представете си болниците без тяхната помощ. Как медицинските сестри и лекарите биха могли да помогнат на своите пациенти? Представете си, че училищата не се почистват с дни. Възможно ли е нашите деца да се учат и да изграждат бъдещето си в такава среда? Представете си, че супермаркетите натрупват мръсотия седмици наред без почистване. Бихте ли си купили храната и напитките от там?

Почистването и дезинфекцията са ключови за предпазване от вредни бактерии и вируси. Поради тази причина ISSA посвещава един ден на признание на невъзпятите герои, които дават безценна и крайно необходима помощ за поддържането на една чиста и безопасна околна среда.

Датата е избрана един ден преди Световния Ден за Почистване (събота, 18 септември), когато всички по света се насърчават да направят нещо за създаване на една приятна околна среда чрез почистване.

Как можете да участвате?

Всички компании се насърчават първо да разпространят важността и значимостта на почистващия персонал. Второ, отделете малко време, реално да признаете усилията на вашия почистващ екип. И накрая, защо не организирате доброволческо събитие за Световния ден за почистването утре. Съберете екип и прекарайте един ден на място, което се нуждае от почистване. Паркове и гори, където обществените средства все още не са достигнали; реки, които са замърсени от строителство, просто защото е по-евтино да се изхвърля боклука там отколкото на предназначени за това места; плажове, чиято брегова линия е виждала и по-добри дни – това са само малко идеи, по-които можете да работите заедно с вашия екип.