Готови за училище? 3 важни неща, които да се вземат под предвид тази есен

Готови за училище? 3 важни неща, които да се вземат под предвид тази есен

Ръководство за директори на училища и университети как да предпазят учениците/студентите и училищния екип от вирусите през учебната година (списък с неща за проверка е наличен в края).

Училищните звънци скоро ще ехтят по коридорите. Вратите на училища и университети ще са отворени за новата учебна година. Независимо дали става въпрос за висше или средно образование, младите хора може да не са единствените, които се завръщат тази есен. Нежеланите гости намират своето място, особено когато дните стават по -студени и часовете се прекарват в затворена среда. Може би сте чували за риновирус (водещата причина за обикновена настинка), грип, менингит и твърде добре познатия ни, COVID-19.

Вирусите винаги са били около нас

Дори с широко разпространената практика на ваксиниране на хора срещу различни заболявания, включително за коронавируса, вирусите са нещо, с което трябва да живеем. Достатъчно научни данни доказват как вредните патогени се разпространяват бързо, особено в академичните води.

Вирусите лесно преминават през хората особено, когато се живее в една стая със съквартиранти, или се споделят неща по време на часове. Един час физическа подготовка е достатъчен да се разнесат вредни бактерии между учениците и да се разяри пандемия в едно учебно заведение. Особено в университета, когато студентските вечери предразполагат към интензивен социален живот. Всичко това може да доведе до губене на ценно време в самоизолация, включително загуба на ресурси и в краен случай до увеличаване на броя на хоспитализациите (които могат до доведат до по крайни резултати).

Мирай Шах и др. публикува доклад за здравния риск в академичните институции. През 2019, 46% от учениците са претърпели някакъв вид инфекциозно заболяване през учебната година, имайки в предвид, че това е изследване, направено преди глобалната пандемия да връхлети света. Тъй като Covid-19 е нов и продължава да се развива, той създава все повече варианти в население, което все още не е напълно ваксинирано. Трябва да се вземе под внимание трудността, с която се справяме и да сме упорити и постоянни в действията си.

Наличието на силна здравна политика с добри практики е задължително

Време е да избършем праха от всички стари планове за справяне с пандемията. Може би се надявахме, че те ще останат в миналото, но изглежда, че трябва да бъдем бдителни и най -важното – подготвени. Уверете се, че вашето учебно заведение е предприело необходимите предпазни мерки за безопасност.

  • Направете оценка на здравната ви политика и практики, включително подхода за реакция, ако възникнат нови случаи на вируси;
  • Обсъдете и внедрете практиката сред вашия учителски колектив и ученици/студенти, така че всички да са наясно с тях и да знаят какво да правят в случай на спешна ситуация;
  • Създайте работна група за споделяне на опит и знания, за да продължите с подобряване на практиките си (Covid-19 продължава да мутира и правителствените екипи за справяне с вируса реагират на случващото се, важно е да сте в крак с текущите тенденции).

Използвайте изпитани методи за справяне с вирусите

Времената на коронавирус ни научиха много. Носенето на маска, спазването на дистанция, проветряването на стаите, редовното почистване и дезинфекция са доказани начини, по които можете да помогнете за намаляване и дори справяне с вирусите. Може да не успеете да спрете разпространението на вредни патогени, но можете да намалите тяхната ефективност и да намалите въздействието им колкото е възможно повече. Ето списък за проверка, който може да се използва за вашето училище/университет:

  1. Комуникирайте редовно и обучавайте вашия състав относно политиката и практиките;
  2. Насърчавайте ваксинирането – плакати и редовна образователна информация;
  3. Установете носене на маски, когато сте в сградата – давайте пример заедно с вашия персонал и го изисквайте от учениците;
  4. Инструктирайте социалното дистанциране от поне 2 метра по всяко време; когато не е възможно, носенето на маска може да бъде задължително;
  5. Инструктирайте всички за хигиена на ръцете – уверете се, че имате листовки около мивките, информиращи за правилните начини;
  6. Сложете дезинфекционни станции – важно е да се гарантира, че има достатъчно запаси;
  7. Ангажирайте вашия почистващ персонал в засиленото почистване и дезинфекция на ключови рискови зони наред с редовното почистване – пример: дръжките на вратите, бюрата, тоалетните и т.н.

PaChico ® и нашият екип за обслужване на клиенти могат да ви помогнат в частта за почистване и дезинфекция. Разполагаме с продукти и пълна гама от материали за това как да защитим вашият екип и учениците ви. Можем допълнително да предложим да прегледаме заедно с вас здравната ви политика и да подкрепим с обучение на вашия персонал. Свържете се с нашия екип на office@pachico.net или ни се обадете на +359 82 844 871 или +359 82 844 872.